Articol scris de Diana Roman, specialist feng shui, expert Ba Zi coloanele destinului

Mai avem putin pana la sfarsitul anului Sobolanului si inceputul anului Bivolului de Metal.

Ca in fiecare an, suntem in prag de Craciun si trebuie sa ne hotaram ce facem cu bradul, unde il asezam, unde punem masa.In 2020, an special din cauza pandemiei, petrecem mult mai mult timp in casa si vom fi mult mai influentati de feng shui.

In plus, luna Sobolanului decembrie dubleaza stelele zburatoare feng shui ale anului Sobolanului, ceea ce inseamna ca sectoarele norocoase vor fi si mai bune, pe cand cele nenorocoase vor aduce si mai mult ghinion.

Brad de craciun inseamna globuri, jucarii de pom colorate si luminite palpaitoare, adica exact ceea ce poate activa un sector feng shui.

Pentru a nu activa stelele boliii in acest context extrem de nefavorabil, trebuie sa evitam sa punem bradul in Est unde se gaseste steaua ghinioanelor si a nenorocirilor, si in Sud unde se gaseste steaua bolilor.

Stelele din centrul casei pot atrage scandal si violenta, iar cele din Nord cearta si conflict, asa ca este bine sa nu pui aici masa la care se bea si se discuta in contradictoriu.

Steaua 2 a bolilor, aflata in Sud, poate aduce in special lacomie si probleme digestive, asa ca evita sa mananci stand pe acest sector nenorocos.

Zonele din casa ta care pot favoriza armonia si relatiile bune intre familie si invitati sunt: Vest, Nord Vest si Nord Est.

Ai grija insa, pentru ca la cateva zile dupa Revelion stele se schimba, precum si luna chinezeasca. Vom intra rapid in luna Bivolului, si pentru ca 2021 va fi anul Bivolului, se va produce un fenomen prin care energia noului an se va manifesta cu o luna mai repede. Asta inseamna ca schimbarea energetica de la anul Sobolanului la anul Bivolului se va produce in ianuarie, nu in februarie cum se intampa de obicei.

Exista multe polemici legate de momentul in care se schimba anul chinezesc. Fata de noi, care avem doar calendarul gregorian, chinezii au calendare multiple: lunar, solar, calendarul fermierului.

Trecerea energetica catre noul an al Bivolului sau Boului de Metal se face de anul nou solar, nu de cel lunar.