Articol scris de Diana Roman, consultant feng shui si Ba Zi – coloanele destinului la Feng Shui Studio Bucuresti

Daca te pasioneaza  designul interior, cu siguranta ai remarcat ca sunt la moda canapelele verzi. Verde  imperial sau verde crud. Verde smarald sau verde masliniu. Modele scandinave sau Chesterfield, extensibile sau fixe. Iar daca nu este canapeaua verde, macar cateva scaune vor avea tapiterie verde din catifea.

Toata lumea le asorteaza cu o planta curgatoare sau cu o monstera. Sau cu oricare alta planta.

Precis ca te-ai intrebat de unde a rasarit moda verdelui? Este energizant si proaspat, te reconecteaza cu natura, dar totusi… chiar atat de mult verde?

Adevarul este ca verdele este culoarea viitorului. Ce inseamna  asta? Suntem in prag de sfarsit al perioadei 8. In feng shui, timpul este impartit in anumite perioade de cate  douazeci de ani. Fiecare dintre aceste perioade este caracterizata de un anumit element. De asemenea, exista elemente care produc sau stimuleaza cresterea altor elemente.

Actuala perioada 8 a inceput in 2004 si se va termina in 2024. Este caracterizata de elementul Pamant, motiv pentru care afacerile imobiliare au inflorit in aceasta perioada, s-a construit enorm de mult si pretul  caselor a crescut.

Elementul Pamant este stimulat de Foc, de culorile provenite din rosu si este controlat sau distrus de Lemn si de culoarea verde.

Dar cum nimic nu este vesnic, perioada 8 se va incheia in curand, si odata cu ea si avantul imobiliar. Iata cum evenimentele din jurul nostru deja prefigureaza sfarsitul perioadei 8, avand ca exemplu prabusirea gigantului imobiliar chinez Evergrande si vestea ca orasele-fantoma din China vor fi demolate.

Perioada 9 va incepe in februarie  2024, dar pana atunci , influentele celor doua perioade sunt amestecate.

Perioada 9 este caracterizata de elementul Foc si de nuantele calde, iar Focul creste cu Lemn, deci cu verde. Energiile care au legatura cu noua perioada sunt deja concepute in perioada anterioara. Iar elementul Lemnul, reprezentat in designul de interior prin verde, este cel care concepe si gesteaza Focul perioadei 9. Aceasta este explicatia modei  verzi si in designul de interior.

Sursa foto: luxdeco.com

Totusi, este verdele potrivit in orice parte a casei? Aici discutia feng shui este putin mai complicata, pentru ca este nevoie de un consultant feng shui cu experienta, care sa ofere niste recomandari avizate. www.fengshui-studio.ro/Contact

Asa-numitele stele zburatoare natale ale casei sunt energii care se afla in diversele sectoare energetice ale locuintei sau biroului tau, avand legatura cu anul constructiei si cu  orientarea magnetic a imobilului.

In functie de aceste stele zburatoare, culorile si materialele se folosesc in feng shui fie pentru a stimula o anumita stea benefica, fie pentru a reduce aspectele negative ale alteia.

Daca vei folosi verde si elemente de lemn, plante sau fibra lemnoasa uscata in combinatie cu roz, rosu sau corai in zona stelei 9, vei sustine  foarte frumos prosperitatea viitoare.Acea camera va deveni extrem de buna pentru birou sau pentru zona de zi, pe termen foarte lung.

Sursa foto: hillaryandflo.co.uk

 In schimb, daca vei pune verde in zona stelei 8, care in prezent inca aduce  prosperitate si noroc, vei submina toata bunastarea atrasa de configuratia  respectiva in viata locatarilor.

Poti folosi verde, alaturi de albastru, pentru a diminua efectele stelei tradarii, furtului si scandalurilor. In schimb, verdele alaturi de flori puse in vaza cu apa poate creste probabilitatea de a te confrunta cu infidelitate sau cu litigii, daca sunt asezate in zona nepotrivita a casei.

Teleflora.com

Pentru mai multe detalii legate de culori si elemente in feng shui pentru interioare, programeaza o consultatie cu Diana Roman, expert feng shui residential/business la www.fengshui-studio/Contact .

.