tnmahjong1Cartile sau pietrele de mahjong sunt folosite pentru a juca jocul Mahjong. Mahjong este unul dintre cele mai indragite jocuri online.Ele sunt facute din diverse materiale si elemente, plastic, os, bambus, avand imprimate pe ele anumite simboluri.
Ce legatura este intre Mahjong si feng shui?
Setul de mahjong contine 144 de pietre sau carti- numar identic cu numarul tipurilor posibile de case care sunt analizate in feng shui.( exista 144 de configuratii energetice posibile in interiorul uni spatiu).
Pietrele de mahjong, acest iubit joc online, se impart in trei categorii: pietre din suita, pietre ale distinctiei si pietre bonus.
Suitele sunt impartite in pietre cu cercuri, bambus sau cifre. Atat cercurile, cat si cifrele sunt in numar de noua, exact numarul stelelor zburatoare din feng shui. Cercurile mai reprezinta si monede de cupru I Ching folosite pentru divinatie.
Distinctiile mahjong cuprind dragonii si cele patru vanturi, corespunzatoare directiilor magnetice feng shui est, vest, nord, sud. Dragonul este unul dintre cele patru animale celeste din Scoala Feng Shui a Formei, si principalul simbol feng shui.
Pietrele-bonus ale jocului online Mah Jong cuprind Florile ( prun, bambus, crizantema, orhidee, toate fiind simboluri feng shui uzuale) si cele patru anotimpuri, asociate celor cinci elemente feng shui.
Cunoasterea simbolismului pietrelor de Mahjong nu este esentiala pentru jocul online, dar va adauga o mica satisfactie prin plasarea acestui joc in contextul sau filozofic,simbolic si cultural.
Initiatorii Mahjong si primii jucatori erau oameni culti, cititi si initiati in I Ching, cartea schimbarilor.

Patratul format de cele 144 de pietre Mahjong, cand sunt aranjate in fata jucatorului, reprezinta Universul feng shui in care interactioneaza trinitatea cer, om si pamant.
Seturile de Mah Jong sunt decorate folosind in principal trei culori feng shui: rosu, albastru si verde. Rosul este culoarea sangelui si simbolizeaza Omul,
albastrul reprezinta Cerul, puritatea si superioritatea spiritului, iar verdele simbolizeaza Pamantul si natura, fertilitatea si bogatia.