Luna Maimutei si inceputul toamnei

Articol scris de Diana Roman, expert feng shui si Ba Zi, membru asociat IFSA ( International feng shui Association Singapore)

Magazinele au bagat la reducere articolele de vacanta: costume de baie, slapi si rochite vaporoase, facand loc pe rafturi salurilor din casmir si jachetelor din piele, semn ca se apropie toamna.

Sursa foto: Mutualart.com

Si in calendarul chinezesc, ziua de astazi  marcheaza sfarsitul primei parti a anului, perioada vibranta, plina de energie yang, si “ Inceputul  toamnei” sau luna Maimutei, vreme pentru meditatie, introspectie, in care este recomandat sa  pastram linistea si sa ne hidratam consumand  alimente care ajuta la generarea fluidelor din corp: pepene verde, prune, pere, lamai, radacina si seminte de lotus, ciuperci tremella sau Alba ca Zapada.

Temperatura exterioara este inca ridicata si chi-ul este foarte activ in aceasta perioada. De aceea, este necesar sa ne preocupam de sanatate si sa stam la racoare.

Conform traditiei orientale, primele zile ce vin dupa “ Inceputul toamnei” aduc zile foarte fierbinti, dar dimineti racoroase, numite  in mod poetic “ Sufla un vant racoros”.

Feng Shui inseamna ” arta vantului si a apei”, avand legatura cu modul in care se misca chi-ul pe aripile vantului si pe suprafata apei, aducand oportunitatile in viata noastra.

Sursa foto: Pinterest.

Unul dintre poetii emblematici ai Chinei, Li Bai, numit si poetul nemuritor, scria despre aceasta perioada:

“ La portile raiului

Cant un poem

Si vantul venit de la 10.000 de mile

Sufla peste mine

Luand cu el  grijile inimii mele.”

Daca doresti o consultatie feng shui sau Ba Zi, poti face o programare aici: https://fengshui-studio.ro/contact/