Articol scris de Diana Roman, expert feng shui pentru cladiri rezidentiale si de business.

Ne-am obisnuit sa asimilam ideea de feng shui cu spatiul, casa , camera, cu amuletele si remediile feng shui, dar mai putin cu timpul.

Elementul TIMP este crucial in feng shui. Nu exista casa sau birou care sa aduca vesnic noroc sau ghinion. Factorul timp este un element extrem de important de luat in considerare atunci cand se face o analiza feng shui. Nici o consultatie feng shui nu este completa, daca acest concept al Timpului si al temporalitatii nu este bine aspectat in ea. Scoala stelelor zburatoare este unul dintre cele mai cunoscute sisteme de feng shui bazate pe dimensiunea TIMP.

Nu exista persoana care sa nu stie de perioada 8, de norocul adus de cifra 8 atunci cand se regaseste in numarul de telefon, la numarul de inmatriculare .

In scoala feng shui a Stelelor zburatoare, timpul este impartit in cicluri de 20 de ani, si fiecare ciclu se numeste “perioada”. Iar aceste perioade descriu tipare ciclice ale energiei, sau Chi-ului.

Chi-ul este afectat de temporalitate, prezentand putere sau slabiciune. Intr-o consultatie feng shui se estimeaza modul in care chi-ul din momentul prezent afecteaza norocul locatarilor.

In schimb, cand se proiecteaza o casa noua trebuie luat in calcul faptul ca ceea ce este astazi puternic si benefic, maine va fi mai putin benefic. Proiectul feng shui pentru casa noua este foarte complex si porneste de la pozitionarea casei pe teren, pentru a putea atrage in viata locatarilor chi benefic, puternic si de lunga durata. De asemenea, este crucial sa avem in vedere modul in care relieful si cladirile invecinate intaresc sau slabesc aspectele particulare ale chi-ului.

Am colaborat cu multi clienti care m-au intrebat ce se va intampla cand se termina perioada 8. Evident ca dupa perioada 8 va veni perioada 9, dar ce implicatii are acest lucru asupra feng shui-ului casei?

Totul depinde de trasaturile particulare ale casei. Daca usa de intrare se afla pe steaua 9, cu siguranta incepand din perioada 9 prosperitatea locatarilor se va imbunatati vizibil.

Oare va deveni steaua 8 nenorocoasa? Eu as spune ca nu, sau nu imediat. In primul rand, prin esenta ei steaua 8 este o stea benefica. Iesirea din perioada ei de glorie, adica incheierea perioadei 8 in anul 2024, nu va aduce neaparat ghinion si pierdere. In al doilea rand, nici o transformare nu se face brusc. Asa cum trecerea de la copilarie la adolescenta, sau de la maturitate la batranete se face gradat, si transformarea chi-ului se va produce gradat.

Multe persoane au auzit despre asa zisa ” schimbare de perioada” a casei, pentru a beneficia din plin de noua energie a perioadei curente. Acest lucru pe de o parte este foarte dificil, implicand decopertarea totala a acoperisului/planseului ultimului nivel, precum si mutarea usii de acces in casa. Pe de alta parte, trebuie facuta de catre un specialist feng shui cu multa experienta o analiza atenta, pentru ca este posibil ca noua configuratie sa nu fie mai buna decat cea initiala.

Ca exemplu, o casa construita in perioada 8 ( intre 2004 si 2024) si orientata catre Nord ( intre 353 grade si 22 grade) va deveni extrem de norocoasa odata cu trecerea la perioada 9.

Foto: Mel Beasley

Adesea, oamenii sunt speriati de lucrurile pe care le inteleg doar pe jumatate. Sfatul meu este sa ne relaxam.

In fiecare perioada, fiecare casa are un numar fix de stele zburatoare, benefice sau mai putin. Tine de maiestria consultantului feng shui sa activeze sau sa dezactiveze energiile din anumite zona ale casei, prin masuri specifice, facand lucrurile cat mai benefice pentru locatari.

Informatia-cheie consta in faptul ca nu perioada casei conteaza, ci modul in care stelele zburatoare sunt dispuse in casa.

Daca doresti sa afli mai multe despre stelele zburatoare feng shui si semnificatia lor, modul in care le poti folosi ca sa-ti imbunatatesti viata, poti solicita o consultatie accesand https://fengshui-studio.ro/contact/