Te-ai plictisit de casele amenajate in stil minimalist, si in culori neutre? Nu esti genul care se simte bine in decor bej, gri sau grej?

Este primavara, au inflorit ciresii si sangele a inceput sa curga cu viteza mai mare. Nu mai are loc prin vene, si ar vrea sa se reverse in decorul casei tale, in acorduri de rosu? Ti-e dor de o pata de culoare in living, si te pasioneaza feng shui? In termeni feng shui, rosul este culoarea care misca cel mai mult chi-ul , avand proprietatea de a genera emotii intense si contradictorii: pasiune si iubire, forta si furie.

Special pentru tine am scris acest articol despre modul in care sa folosesti sau sa nu folosesti rosul in designul de interior pentru casa ta.

Sursa foto: Pinterest

Da-mi voie sa ma prezint, sunt Diana Roman de la Feng Shui Studio, membru asociat IFSA ( International Feng Shui Association Singapore), si  de 15 ani ofer clientilor consiliere feng shui pentru proiecte rezidentiale sau de business.

Cu siguranta ai citit pana acum despre rosu in multe articole feng shui pline de sfaturi lipsite de utilitate practica. Da, e adevarat ca rosul este o culoare Yang, reprezinta elementul Foc, si ca Focul in feng shui aduce pasiune, efervescenta. Pe langa culoarea rosie, in designul de interior elementul Foc mai este reprezentat de semineu, de candela, de lumanarile aprinse.

Sursa foto: Pinterest

Recomandarea mea este sa fii precaut cu obiectele de décor rosii,  sa le folosesti doar sub forma de accent de culoare si sa le poti muta. Daca citesti acest articol, inseamna ca deja stii despre faptul ca feng shui inseamna energie, iar energia este dinamica. Energia din casa este cea care atrage evenimente in viata ta, iar tehnica feng shui este sa folosesti elemente reprezentate prin culori si material,  astfel incat sa

“ manipulezi” mediul inconjurator in favoarea ta.

Sursa foto: Pinterest

Studiu de caz

Daca comparam cateva case identice ca si structura, toate construite in ultimii 10 ani, dar fiind orientate catre directii diferite, iata ce ne indica energiile feng shui:

Busola profesionala feng shui Luo Pan

Casa orientata catre Sud va beneficia de decor rosu in zona interioara din fata, putand aduce prosperitate locatarilor.

Casa orientata catre Sud Vest va aduce probleme mari de sanatate fizica sau mentala familiei, daca va fi decorata cu rosu in partea din fata.

Daca proprietatea este orientata catre Vest 1 ( intre 248 si 262 grade), locatarii vor avea probleme de natura legala, conflicte si certuri, iar decorul rosu plasat in zona din fata, numita palatul central va dispersa acele probleme. In schimb, daca in fata casei, in exterior se afla o piscina, aceasta va mentine problema legata de  conflicte si litigii.

 In cazul unei orientari catre Nord Est 1 ( intre 23 si 37 de grade), daca dormitorul se afla in partea de Nord Vest a casei, locatarii se vor confrunta cu probleme legate de infidelitate. In anumiti ani, decorul rosu folosit cu  moderatie va putea corecta mult situatia, pe cand in alti ani o va  inrautati.

Din punct de vedere al energiilor de durata medie, in anul 2022 plasarea in centrul casei a unor obiecte de decor rosii va agrava situatia locatarilor oricarei casei, iar plasarea rosului in Sud Vest va face doamnele in varsta sa fie mai vulnerabile la boala.

In aprilie si mai 2022 poti folosi decoruri rosii in Sud, dar in iunie trebuie sa le scoti, ca sa eviti deteriorarea sanatatii si a relatiilor.

Iata cat de delicata este chestiunea folosirii unui decor in nuante de rosu intens! Si celelalte culori foarte calde pot avea efect identic cu rosul: oranj, bordo, fuchsia.

Sursa foto: Pinterest

Daca doresti sa descifrezi misterele folosirii culorilor si materialelor din perspectiva feng shui, pe perioade de timp determinate, te invit sa programezi o consultatie cu Diana Roman, expert feng shui residential/business.