Articol scris de Diana Roman, specialist  international feng shui rezidential/business, expert Ba Zi – Coloanele destinului

Din punctul de vedere al celor cinci  elemente feng shui si al metafizicii chineze, 2018 Anul Cainelui este un an cu  foarte mult Pamant (an de Pamant Yang pe Caine), asa ca nu este deloc de mirare cat de mult se construieste in aceasta perioada. Pe harta Bucurestiului apar cartiere noi, care in viitorul apropiat se vor umple de locatari, impreuna cu copiii si cu automobilele lor.

In orice evaluare de feng shui traditional se tine cont de doi factori: apa si muntele.

In mediul urban apa, responsabila cu a colecta si a  transporta chi-ul prosperitatii, se poate intalni atat in forma sa naturala de rau sau lac, cat si sub forma de drumuri, strazi si autostrazi pe care energia circula cu viteza mai mare sau mai mica.

Sursa foto: https://www.lagloire.ro/ro/project-details/la-gloire-parc-du-lac

Exista de asemenea stele ale banilor, prezente in orice casa, dar pentru ca acestea sa fie puternice si sa aduca bunastare locatarilor casei, este necesar ca ele sa se afle la intrare si sa fie ” hranite” fie de o apa naturala, fie de traficul de pe strazi.

Dupa cum se poate vedea, casele si blocurile construite in apropiere de apa ( de exemplu Cartierul Francez pozitionat langa Lacul Herastrau) vor fi intotdeauna mai scumpe decat cele pozitionate mai departe de apa.

Bucurestiul are apa in Nord, dar nu si in Sud.  Zona de Nord este cea mai bine bine cotata pe piata imobiliara.  Este adevarat ca trebuie sa scoti mai multi bani din buzunar ca sa cumperi o casa in zona de Nord, dar in principiu norocul tau financiar va fi sustinut de feng shui-ul zonei. Si totusi…..chiar daca stai in Nord, nu poti avea garantia ca vei face bani, ca afacerea ta va prospera. Daca luam in considerare un bloc cu patru  apartamente pe nivel, fiecare dintre ele va avea intrarea pe un alt sector. Unele vor  avea intrare pe steaua  prosperitatii vitoare, altele pe steaua furturilor si altele pe magnifica stea 8 a norocului maxim. Acest lucru trebuie analizat cu multa atentie de un specialist feng shui, inainte ca tu sa achizitionezi unui apartament, daca vrei ca familia ta sa aiba parte de prosperitate si succes.

Lucrurile nu sunt deloc simple, ar fi gresit sa iti imaginezi ca exista un tabel in care sa scrie ca sectorul X este prosper si bun pentru intrare, iar sectorul Y nu…Calculele de specialitate au la baza masuratori de precizie, facute cu busola feng shui pentru fiecare locuinta in parte, precum si influentele date de anul de constructie al cladirii.

In schimb, cartierele noi cum ar fi Titanul Nou, Prelungirea Ghencea, Berceni-Popesti Leordeni se afla pe partea orasului care nu prea are apa. Evident ca la curte iti poti construi propriul tau detaliu de apa: piscina, iazul sau  fantana arteziana. Asta, daca ai norocul sa ai o curte…

 

Se pare insa ca noile blocuri sunt construite atat de inghesuit, incat nu mai ramane loc pentru vreo fantana  arteziana de decor. In plus, “apa virtuala” reprezentata in mediul urban de strazile pe care circula masinile va fi si ea stagnanta in zonele mai sus enumerate: in noile cartiere se vor muta mii de familii, care vor conduce masini ca sa ajunga la job, in centrul orasului. Aglomeratia va bloca strazile si drumurile, deci circulatia  ” apei virtuale”, asa ca un cartier sarac va continua sa cam ramana la fel de sarac.

Si totusi….chiar daca nu-ti poti cumpara apartament intr-o zona mai scumpa, nu inseamna ca nu poti beneficia de o casa cu feng shui bun. Asa cum in zona de Nord pot fi apartamente mai putin prospere, la fel in zona de Sud se poate intampla ca intr-un bloc mai putin reusit din punct de vedere feng shui, sa exista o coloana de apartamente foarte norocoase, si folosind activatorii feng shui corecti in interiorul apartamentului, in curand vei face suficienti bani ca sa te muti undeva mai bine.

Daca doresti sa faci alegerea corecta, poti apela la o analiza feng shui de specialitate. Este posibil ca exact vecinul tau sa fi ales  apartamentul norocos. Este posibil ca intreaga cladire care te tenteaza sa fie intemnitata sau sa aiba ceea ce se numeste “ norocul inversat”, iar cea de vizavi sa fie extraordinar de norocoasa.

Diana Roman este un expert feng shui cu multa experienta, membru asociat al IFSA ( International Feng Shui Association) din Singapore, este acreditata ca si consultant international feng shui si Cele patru coloane ale destinului de Scoala Raymond Lo – Hong Kong, fiind listata pe pagina aceasteia. Pentru o consultatie o poti gasi aici:

http://fengshui-studio.ro/contact/