Selectia datelor favorabile si nefavorabile pentru feng shui

Articol scris de Diana Roman, expert Ba zi si  consultant feng shui  la Feng Shui Studio

Inceperea unor activitati importante, legate sau nu de feng shui, cum ar fi inceperea sapaturilor pentru constructie, renovarea sau extinderea unei cladiri , semnarea unor contracte, plecarea in calatorie reprezinta repere importante in viata noasta. De aceea, este bine sa evaluam tipul de qi din fiecare sectiune temporala, pentru a alege momentul potrivit si pentru a evita zilele si orele nenorocoase, in care qi-ul este deja epuizat sau este plin de negativitate.

Un astfel de moment care trebuie evitat este cel  din preajma eclipselor de soare.

Eclipsele sunt fenomene naturale care pot incanta ochiul, dar din perspectiv studiului energiei, ele reprezinta o discontinuitate.

Energia soarelui este o energie yang, activa, puternica  si considerata ca fiind benefica.

In timpul eclipsei, aceasta energie este intrerupta, iar echilibrul dintre yang si yin este pierdut.

In multe culturi se considera ca eclupsa solara poate atrage dezastre natural sau poate face ca “ raul” sa iasa la suprafata.

In cercurile de metafizica se recomanda sa se evite sa se iasa afara din casa in timpul eclipselor.

Chinezii  din vechime numeau  perioada eclipselor drept “ Cainele din cer care mananca Soarele”.  Acest lucru are o explicatie conform Ba Zi  – cele patru coloane ale destinului . Conform ciclurilor de crestere ale elementelor, Soarele  sau  Focul  yang  se afla in “ mormant” in Caine.  Cainele reprezinta  Pamantul Yang sau un munte,  iar ora Cainelui  se regaseste in intervalul orar 19-21, atunci cand soarele a apus, cand se “ ascunde” dupa munte.

Cainele din cer mananca soarele

Se spune ca fiecare minut in care esti  expus  razelor distorsionate din timpul eclipselor solare iti  va aduce un an de negativitate . Nu exista insa  specificatii legate de latura vietii in care se vor manifesta efectele negative.

Avand in vedere ca anul 2020 nu este unul extraordinar, poate ar fi bine sa iti iei cat mai multe masuri de precautie. Evita sa stai afara, in aer liber pe data de 14 decembrie 2020, cand va avea loc urmatoarea eclipsa de soare.

Suntem in luna octombrie, deci mai ai la dispozitie doua luni, ca sa iti poti planifica activitatile pentru data de 14 decembrie si sa iti poti desfasuta activitatile zilnice in interior. Cunoasterea iti da putere.

Iti doresc o toamna frumoasa si mult noroc!