Articol scris de Diana Roman, consultant feng shui si astrologie chineza Ba Zi.

Traim intr-o lume a dualitatii, guvernata de energie Yang si Yin.

In universul nostru, Soarele este sursa de energie Yang, iar Luna sursa de energie Yin.

In clipa in care se produce o eclipsa de soare, energia Yang, responsabila cu lumina, caldura, actiunea,  miscarea, controlul, viata se diminueaza extrem de mult. Si in momentul in care scade Yang-ul, creste Yin-ul. Energia Yin este asociata cu noaptea, nemiscarea, frigul, sau chiar cu moartea.

Atat feng shui, cat si Ba Zi, I Ching si alte metode divinatorii fac parte din metafizica chineza si au la baza aceleasi principii. In metafizica, eclipsele sunt asociate cu atragerea  unor  evenimente dezastruoase. Totusi, acest lucru depinde mult de fiecare persoana. De exemplu, daca ai multa energie Yang, esti foarte dinamic si pozitiv, este posibil sa nu fii prea afectat de eclipa de soare din 14 decembrie 2020.

Recomandarea scolilor de metafizica chineza este sa se stea in interior pe perioada eclipsei, pentru ca fiecare minut de expunere sub cerul liber  ar putea atrage  cate un an de ghinioane si piedici.

Daca esti slab si lipsit de energie, inclinat catre depresie si autosabotare, este posibil sa fii mai vulnerabil la efectele negative ale eclipsei.  Recomandarea de a nu iesi afara in timpul eclipsei din 14 decembrie se refera in special la tine.

Cam ce ti se poate intampla, din punct de vedere personal, daca stai afara in timpul eclipsei?  Te poti confrunta in  perioda urmatoare cu  oboseala si lipsa bucuriei vietii, scaderea stimei de sine, accentuarea starilor de depresie si  anxietate.

La nivel macro, eclipsa poate aduce la randul ei schimbari majore in economie, sanatate, relatii interne si internationale.

In multe culturi exista mituri legate de eclipsele de soare: in Vietnam se spune ca soarele este inghitit de un broscoi urias; in Coreea si China se crede ca un caine din ceruri mananca soarele; grecii antici credeau ca  eclipsele sunt produse de zeii suparati pe oameni, ca sa le aduca pedepse, dezastre si distrugeri, iar mexicanii din vechime credeau ca eclipsele sunt un semn al unor perturbari din Lumea de jos, unde se odihnesc sufletele celor plecati.

Zodiile chinezesti cele mai afectate de eclipsa din 14 decembrie 2020 sunt: Tigrul, Calul, Cainele, Porcul. De ce tocmai acestea? Pentru ca eclipsa se va produce pe axa Tigrului ( din perspectiva  astrologiei chineze), iar Tigrul are o relatie cu Porcul, si o alta cu Cainele si Calul. Este ca si cum o persoana certata cu legea va aduce probleme atat partenerului de cuplu, cat si prietenilor.

Atentie! Cele patru animale din zodiacul chinezesc se pot gasi oriunde, in harta ta Ba Zi, nu este vorba de anul nasterii. Este posibil sa ai aceste animale in luna nasterii, in ziua sau chiar in ora nasterii, dupa cum este ilustrat in imaginea de mai sus.

Concluzia? Nu iesi la plimbare in dupa amiaza zilei de 14 decembrie 2020! Stai acasa! Intervalul nefast este cuprins intre 15.30 si 20.30. Calculeaza-ti harta Ba Zi, ca sa stii ca sunt punctele tale tari si care sunt cele slabe, cand va veni norocul si pe strada ta!