http://www.dreamstime.com/-image13514419Articol scris de Diana Roman, consultant feng shui Bucuresti

Ti-ai dori mai multa armonie si dragoste in viata personala? Sau poate vrei sa atragi o iubire ca in povesti? Desigur, deja stii ca feng shui te poate ajuta. Ai citit carti si articole in care ti se explica despre zona dragostei feng shui, aflata in orice casa in sectorul de sud vest; ai mai citit ca in sud vest este bine sa ai un dormitor, iar acesta sa fie  decorat in stil feng shui, cu culorile roz, rosu sau corai, culorile dragostei.

Ai putea avea noroc! S-ar putea ca schema cromatica in nuante de rosu si roz sa te ajute.                       Dar in acelasi timp, ai putea avea ghinion. Fiecare casa este unica, si alegerea schemei cromatice a unei camere are loc  dupa o analiza feng shui sau evaluare feng shui, ce tine cont in primul rand de anul de constructie si apoi de orientarea magnetica a cladirii tale. In plus, o camera foarte buna pentru birou si activitati comerciale ar putea, in acelasi timp, sa fie o camera dezastruoasa pentru dormitor. Nu intotdeauna este recomandat sa ai dormitorul in sud vest.

In continuare ai trei studii de caz ce iti vor arata consecintele folosirii corecte sau incorecte a culorilor si ale alocarii gresite a destinatiei incaperilor, conform recomandarilor din cartile de feng shui si din articolele de pe internet.

1. Cladire construita in anii ’70, orientata catre sud ( orientare intre172,5-202,5 grade), avand dormitor in sud vest. Intregul sector sudic este cuprins intre 157,5-202,5 grade. Daca ai o casa avand orientarea catre sectorul magnetic 172,5-202,5 grade, un dormitor amplasat in sud vestul casei va atrage relatii minunate si o stare de sanatate infloritoare. Vei lega foarte usor relatii, vei fi apreciat si vei avea sprijin din partea celorlalti. Un astfel de dormitor va beneficia din plin de o schema cromatica pe baza de roz, rosu, purpuriu sau corai. In schimb, daca locuinta ta este orientata catre sectorul sudic cuprins intre 157,5 si 172,5 grade, decorarea camerei in rosu sau roz va atrage numai obstacole si pagube. Limita dintre noroc si ghinion este destul de fina.

2. Cladire construita in anii ’90, orientata catre sud est, avand dormitor in sud vest. Acest dormitor ar putea atrage in viata celor ce dorm acolo piedici in relatie, accidente, moartea unuia dintre soti,  obstacole si multa nefericire. Energia care ar putea genera astfel de evenimente neplacute este stimulata de elementul feng shui Foc, deci orice decor in culori de Foc: rosu, roz, corai, oranj intens, purpuriu va avea rol de catalizator in producerea evenimentelor neplacute. Elementul feng shui necesar in astfel de situatii este Metal. Energia dintr-un astfel de dormitor va fi corectata folosind decoruri de culoare aurie, argintie, aramie, alba sau gri.  In mod paradoxal, in unii ani incaperea din sud vestul acestei case ar putea beneficia de culoarea rosie, in cazul in care acolo ar fi un birou de lucru dotat cu aparatura gen imprimanta, copiator , fax, ventilator, aparat de aer conditionat.

3. Cladire construita dupa 2004, orientata catre nord est, avand dormitor in sud vest. Acest dormitor gazduieste in permanenta energia numita ” steaua bolilor”. Aceasta poate atrage boli cronice sau acute, ce  vizeaza in mod special zona abdominala. Mai poate atrage sangerari, hemoragii, pierderea sarcinii, fiind o zona total nerecomandata viitoarelor mamici.In general, cel care doarme intr-o astfel de camera este fie o persoana ipohondra, fie una cu sistemul imunitar slabit, fie cineva care scapa de o boala ca sa se pricopseasca cu alta. In acelasi timp, steaua bolilor aduce tristete, nefericire, deprimare, singuratate si lipsa relatiilor. Este energia care marcheaza oamenii nefericiti, izolati, adolescentii rebeli care stau inchisi in casa ascultand muzica si refuzand contactul cu alti oamenii, persoanele in varsta incapatanate si reticente la orice schimbare, bolnavii psihic.                                                                                                                     dormitor in culori metalice                                                                                                                  La fel ca si in studiul de caz precedent, elementul feng shui necesar pentru corectarea influentei nefaste este Metal, culorile corecte sunt auriu sau argintiu, folosirea obiectelor de decor rosii si roz in dormitor putand declansa neplaceri.   In acelasi timp, daca pe sud vestul acestei case in loc de dormitor s-ar afla usa de intrare in cladire, un birou cu activitate profesionala sau un living cu semineu in care lumea sa aduna ca sa manance, sa stea la taclale, sa asculte muzica, sa danseze, acea zona ar putea genera o prosperitate imensa si folosind acolo un decor feng shui rosu, prosperitatea si bunastarea ar fi stimulate.

Concluzie: nu considera cartile din comert drept manuale si nu folosi informatiile de acolo fara sa ai cunostintele necesare. Marele Maestru feng shui Raymond Lo spunea, la ultimul  curs la care am participat,  ca multe carti de feng shui sunt scrise de intelectuali cultivati, autori de carti din domenii diferite, insa care nu au calificare si experienta de feng shui traditional. De asemenea, multe carti sunt scrise de proprietari ai unui magazin feng shui cu remedii simbolice, iar cartile lor contin fotografii frumos colorate ale unor remedii feng shui pe care le poti achizitiona direct din acel magazin.  Nu contin insa solutii reale si personalizate.      Feng shui te poate ajuta si-ti poate face viata minunata, dar cu conditia sa folosesti fiecare element si fiecare remediu in conformitate cu energiile specifice casei tale. Care sunt aceste energii? Inscrie-te chiar acum la un curs serios de feng shui si vei afla toate misterele acestei stiinte secrete.

http://fengshui-studio.ro/curs-feng-shui-profesional-nivel-avansat/                                                              Nu doresti sa inveti feng shui? Invita un specialist sa-ti echilibreze casa  pe principii feng shui si viata ta se va imbunatati.                                                                                                                                       Diana Roman este un specialist feng shui cu experienta indelungata. Te poate ajuta se te bucuri de casa ta, de mai multa armonie in viata personala, si se afla doar la distanta de un click fata de tine:

http://fengshui-studio.ro/contact/