our fair cityArticol scris de Diana Roman, specialist feng shui Bucuresti

Detii mai multe terenuri si nu stii care este cel mai bun, din perspectiva feng shui? Detii un teren cu o suprafata destul de mare si nu stii cum sa amplasezi pe el casa?

Lacuri, munti, dealuri, paduri si campii…Probabil te gandesti ca unele terenuri au un feng shui mai bun decat altele. Totusi, un specialist feng shui iti va spune ca feng shui-ul terenului va fi apreciat in raport cu particularitatile viitoarei case.

Ai citit in carti de popularizare feng shui ceea ce iti spune si intuitia proprie: este bine sa ai dealul sau muntele in spatele casei, iar valea si apa in fata casei. De cele mai multe ori este adevarat, insa in cazuri particulare aceasta situatie poate aduce dezastru familiei.

Studiu de caz: o casa orientata catre Sud Vest ( orientare intre 217 si 247 grade) construita intre anii 2004 si 2024, o casa superba cu deal in spate si lac natural sau piscina in fata

Acest tip de casa se numeste ” casa inversata”, sau casa nefavorabila pentru armonie umana si pentru  prosperitate. Este considerata ca fiind un tip de casa aducatoare de necazuri si obstacole in viata ocupantilor sai.Ce ar putea sa se intample in viata celor care locuiesc in aceast acasa?
-din punct de vedere al relatiilor ar putea avea ghinioane majore legate de  membrii familiei, s-ar putea ajunge la separarea sotilor prin moartea unuia sau ar putea interveni un accident grav in viata unuia dintre locatari, care sa duca la distrugerea fericirii familiei.
-din punct de vedere al sanatatii, energia aflata in spatele casei si sustinuta de dealul sau muntele respectiv ar putea genera boli grave, incurabile ( este chiar configuratia energetica intalnita la cei care se imbolnavesc de cancer) sau probleme de sanatate  produse prin accidente.
-din punct de vedere financiar, familia s-ar putea lupta cu multe dificultati, pierderi, ghinioane sau chiar faliment.

Ce poate face feng shui, in acest caz?Nu mare lucru, daca este deja ridicata cladirea. Remediile feng shui puse in interior pot contrabalansa doar partial influenta majora exterioara adusa de un munte, un deal sau un lac.Solutia cea mai inteligenta este sa recurgi la o evaluare feng shui inainte de a stabili pozitia casei pe teren. Un teren mare iti ofera nenumarate posibilitati de a aseza casa in unghiuri diferite, in asa fel incat sa alegi o orientare care sa aduca noroc, armonie si prosperitate familiei tale.

Dar daca acea casa, orientata catre Sud Vest si construita intre 2004 si 2024,s-ar afla pe teren plan, intr-un oras? In acest caz lucrurile ar putea fi mai simple. O astfel de casa ar fi ” reparata” sau  vindecata” daca in spatele ei s-ar amenaja o piscina, un iaz cu pesti sau o fantana mare arteziana, iar in fata s-ar plasa un garaj, un zid decorativ din caramizi sau niste bolovani imensi, ca decor de gradina.

Te sfatuiesc sa chibzuiesti bine, inainte sa construiesti pentru familia ta o casa.                                      Cel mai usor este sa iei decizii in faza de proiectare a casei, cand ai doar un plan de hartie si o patratica-viitoarea ta casa. Un specialist feng shui va roti patratica ta pe plan si va calcula pentru fiecare orientare posibila a casei sansele de noroc pe care ea le poate genera in viata familiei tale.

Dupa ce ai construit deja casa cu o anumita orientare, ai investit in ea economiile tale de o viata si ai mai facut si un credit pe urmatorii 30 de ani, va fi mai greu sa remediezi o eventuala problema majora. Vei alege sa ignori principiile feng shui, de dragul banilor investiti in casa,

In situatia fericita, te vei bucura de o viata infloritoare. In situatia nefericita, in timp ce vei munci  din greu ca sa platesti ratele la banci, vei fi observatorul trist si neputincios al unei vieti nedrepte, care ar fi putut fi altfel.

Urmeaza un curs serios de feng shui sau invita un specialist sa-ti faca o evaluare, pentru a avea convingerea ca familia ta va avea un trai fericit.