Articol scris de Diana Roman, expert international feng shui , membru asociat IFSA ( International Feng Shui Association – Singapore)

Cu siguranta te-ai intrebat ce are de-a face feng shui-ul, aceasta practica importata din Asia, cu sarbatorile noastre traditionale de iarna.

Ei bine, este vorba despre ciclicitate, despre influenta timpului asupra spatiului pe care il ocupi. Stelele zburatoare sunt aspecte importante din feng shui, reprezinta energii guvernate de cele cinci elemente si de timp si care isi modifica pozitia periodic. Exista stele ale unor perioade lungi de 20 de ani, dar si stele anuale sau lunare. Pozitia stelelor zburatoare feng shui are influenta asupra vietilor noastre, prin faptul ca aceste stele aduc evenimente.

Dupa cum obisnuiesc sa le explic clientilor mei in cadrul consultatiilor feng shui, remediile pentru stele zburatoare nu sunt niste obiecte-minune pe care le puipentru totdeauna intr-un loc si apoi astepti ca viata ta sa devina perfecta. Energiile nu stau pe loc, ele se schimba, se muta, anticipand evenimentele din viata ta. Iar maiestria feng shui consta in a ocoli periodic, a ” pacali” aceste stele zburatoare evitand sa petreci timp intr-un loc ce iti poate aduce situatii dificile. De aceea este necesara o actualizare feng shui la inceputul fiecarui an nou chinezesc.

Stelele zburatoare sunt activate prin prezenta umana indelungta in acel sector, prin zgomot, muzica, vibratii, renovari, lumini puternice, obiecte in miscare.

Astfel, daca ne place sa folosim multe luminite in bradul de Craciun, ne intereseaza sa verificam ce stele lunare se gasesc in sectorul casei in care pozitionam bradul. Sarbatorile de iarna au loc intotdeauna in luna Sobolanului, luna decembrie.

De exemplu, in decembrie 2022 locatiile de Sud si de Nord Vest au stelele cele mai nenorocoase, deci nu ar trebui sa pui acolo un brad cu decoruri rosii, luminite, colinde, muzica. Daca faci petreceri cu mese copioase, in decembrie 2022 nu ar trebui sa pui masa de sarbatori in Nord Vest, pentru ca mesenii pot face indigestii, si nici in Sud, pentru ca aceasta locatie poate aduce diferite ghinioane, accidente si boala. Nu ar trebui sa pui in Vest detalii de apa si vaze cu florile primite de la musafiri, si nici locul unde se consuma bauturi alcoolice nu ar trebui sa fie in Vest pana la incheierea lunii Sobolanului, 5 ianuarie 2023. In aceasta perioada de timp, pe Vest se gaseste steaua certurilor si conflictelor, care escaladeaza usor in urma consumului de alcool. De asemenea, steaua certurilor este guvernata de Lemn, element care creste cu apa si este asistat de plante sau flori.

Pe 6 ianuarie se va incheia Luna Sobolanului si va incepe Luna Bivolului, ultima luna din anul Tigrului de Apa. In Luna Bivolului, stelele lunare isi vor modifica pozitia, iar din februarie 2023 se vor schimba atat stelele anuale, cat si cele lunare.

Dar timpul trece repede, Craciunul se incheie, Mos Craciun isi va lua vacanta peste cateva zile si Revelionul va deveni ceva de domeniul trecutului. Uitarea se va asterne peste cele doua evenimente mari si interesul va fi orientat catre Anul Nou Chinezesc. De ce? Pentru ca acesta este reperul care ne indica mutarea stelelor zburatoare feng shui in noile locatii, corespunzatoare cu Anul Iepurelui de Apa 2023.

Pentru o actualizare a remediilor feng shui in Anul Iepurelui si pentru previziuni anuale pe baza coloanelor destinului programeaza o consultatie cu Diana Roman, expert feng shui si astrologie chineza Ba Zi la biroul de consultanta Feng Shui Studio.