articol scris pe 16 nov 2014 ora 19.30 de Diana Roman, expert feng shui rezidential/business, consultant specialist Cei patru piloni ai destinului

Conform textelor clasice feng shui, fiecare dintre cele 12 animale ale zodiacului chinezesc isi are “ palatul de resedinta” pe un anumit sector magnetic, iar aceste sectoare sunt vizitate anual de anumite energii numite stele zburatoare. Aceste stele zburatoare pot fi favorabile sau nu, ele putand indica intr-o anumita masura si norocul nativilor in acel an.

Klaus Iohannis este nascut pe 13 iunie 1959.
Victor Ponta este nascut pe 20 septembrie 1972.

Klaus Iohannis este nascut in anul Porcului, iar imaginea sa este asociata cu Sibiul.
Victor Ponta este nascut in anul Sobolanului si locuieste in Bucuresti.

Sectorul Porcului este Nord Vest. In 2014, Nord Vestul este ocupat de steaua nefasta Cinci de galben, aducatoare de ghinioane, obstacole si necazuri. De asemenea, din punct de vedere spatial, Sibiul – “ Palatul” lui Iohannis – se afla la Nord Vest fata de Bucuresti si Palatul Cotroceni, putandu-se considera ca este marcat de ghinion.Tot in Nord Vest se afla si trigrama tatalui, conducatorului, putand avea si semnificatia de primar, ceea ce ar putea inseamna ca primarul este marcat de nesansa. Totusi, atunci cand ghinionul planeaza asupra unei persoane intr-o anumita perioada, iar persoana respectiva deja a avut ghinion sau a suferit o pierdere ( cum ar putea fi insuccesul din primul tur ) , se poate considera ca destinul si-a facut jocul si ghinionul s-a consumat. Alteori, persoana se confrunta cu mai multe ghinioane succesive.
Daca trasam o sageata care porneste din Nord Vest ( Sibiu) catre Cotroceni, aceasta sageata tinteste spre Sud Est. In Sud Est se afla in anul 2014 steaua 3, stea nefavorabila care poate aduce cearta, conflict si probleme cu legea, procese, agitatie.

Sobolanul isi are locatia in Nord. In Nord se afla steaua 9, steaua prosperitatii viitoare, stea benefica ce l-ar putea sustine pe Sobolan. In acelasi timp insa, in 2014 Sobolanul se afla in opozitie fata de Marele Duce Jupiter sau Tai Sui, zeitate guvernatoare a anului aflata in Sud. Aceasta opozitie poate aduce Sobolanului probleme cu tot ceea ce inseamna regula, impunere, constrangere, lege, legislatie, sef, conducator sau cu persoane care se afla pe pozitie ierarhic superioara . Persoana aflata pe pozitie ierarhic superioara prim-ministrului n-ar putea fi altcineva decat Traian Basescu, a carui interventie la televiziune din ultimele zile dinaintea alegerilor i-ar putea fi fatala lui Ponta, avand ca rezultat mobilizarea masiva a cetatenilor la vot, inclusiv a celor care nu il vor vota pe Ponta.

Conform unor articole aparute pe internet, Victor Ponta locuieste intr-un complex rezidential din Bucuresti, din zona Stefan cel Mare.

harta_metrou_bucuresti1

Acest cartier se afla la Nord Est fata de cartierul Cotroceni ( vezi harta metrou Stefan cel Mare-Eroilor), iar daca ne imaginam o sageata care sa reprezinte simbolic traseul metroului din zona Stefan cel Mare catre Eroilor-Cotroceni, acesta pleaca din Nord Est si merge catre Sud Vest. Punctul de origine, Nord Estul, este ocupat de steaua 7, avand semnificatia de agresivitate, hotie, tradare, furt – inclusiv furt intelectual. Punctul terminus al sagetii – zona Cotroceni, aflat la Sud Vest in comparatie cu cartierul Stefan cel Mare, este ocupat de steaua zburatoare 1, stea norocoasa aducatoare de succes si victorie.

Pe termen scurt, adica analizand stelele zburatoare lunare-noiembrie 2014, steaua 9 lunara a prosperitatii si norocului viitor se afla in Nord Vest ( putand indica pozitia Sibiului fata de Cotroceni). Ea este favorabila, dar este insotita de 5 de galben, stea a necazurilor.

In alta ordine de idei, energiile feng shui raman un simplu concept teoretic daca nu sunt insufletite de energia umana- in acest caz dorinta alegatorilor. Acestia pot rasturna norocul candidatilor in orice moment. Practic, miza in alegeri este viitorul si norocul romanilor, nu cel al candidatilor.

Mai trebuie subliniat ca romanii care voteaza in diaspora ar putea avea o influenta covarsitoare asupra rezultatului alegerilor. Diaspora inseamna in principiu Vest. In Vest, energiile feng shui din luna noiembrie arata destul de interesant, cu steaua 1 lunara si steaua 6 anuala. 6 este o stea de metal, care in unele traditii simbolizeaza norocul picat din cer, iar metalul este elementul care intareste apa-element caracteristic al stelei 1, steaua victoriei si succesului. Astfel, se poate considera ca atat norocul candidatilor la functia de presedinte,cat si norocul intregii Romanii vor fi dictate de votul celor din diaspora.

Ramane de urmarit in zilele urmatoare modul in care evenimentele din Romania anului 2014 vor confirma influenta energiilor feng shui.