articol scris de Diana Roman, specialist feng shui rezidential si business la Feng Shui Studio, Membru Asociat IFSA ( International Feng Shui Association Singapore)

Atunci cand iti doresti un proiect feng shui pentru construirea unei noi cladiri de business sau de locuit, exista cativa pasi necesari.

Trebuie sa stii de ce anume doresti proiect feng shui pentru casa ta, si ce aspecte ale vietii doresti sa fie sustinute de cladire. Asta, pentru ca un proiect feng shui nu se face doar pentru armonie generala si pentru a arata casa ” dragut”.

Trebuie sa ai un arhitect care sa fie cooperant.

Trebuie sa stii pe ce potentiale pozitionari ale casei pe teren ti se poate da aprobare sa construiesti.

Trebuie ca toti proprietarii sa fie de acord cu desfasurarea proiectului pe baza principiilor feng shui.

Trebuie sa uiti pentru o perioada crampeiele de informatie feng shui pe care le-ai citit prin carti sau in articole scrise de amatori.

In general, proiectul feng shui nu se prea potriveste proiectelor-tip. De ce? pentru ca in functie de teren, de relief, de datele de nastere ale proprietarilor, de anul in care se construieste si se da in folosinta cladirea vor exista anumite cerinte in cadrul proiectului.

Imagineaza-ti casa care arata foarte bine pe randari ca pe o cutie cu cadouri , iar terenul este masa pe care o asezi. Daca inauntru ai un telefon sofisticat, o jucarie pentru copii si niste pantofi stiletto, iar proprietarii casei sunt niste batranei singuri, acestia nu se vor bucura de nici unul dintre cadouri.

Daca in cutia cu cadouri se gaseste un vinyl cu romante de pe vremuri si o trusa de make-up, iar proprietarii cladirii sunt niste barbati tineri IT-isti si antreprenori, din nou cadoul nu le va fi potrivit.

Le fel se intampla si in cazul proiectelor – tip de case. Ca exemplu, daca asezi casa pe teren cu fata catre Nord si o construiesti in anul X, poate ca va avea o configuratie energetica foarte buna si va aduce multe oportunitati locatarilor. Poate ca daca o construiesti cu fata catre Nord, dar in anul Y, va fi orientata catre stele ale pierderii si obstacolelor, poate dormitorul matrimonial se va gasi pe stelele divorturilor sau ale bolilor grave.

Daca iei casa-tip si o asezi cu fata catre rasarit, va avea cu totul alta configuratie in interior, decat daca ai aseza-o cu fata catre Sud Vest sau catre Nord Vest.

De aceea, ce este bun pentru un proprietar sau pentru un anumit tip de relief sau pentru un anumit an de constructie, nu va mai fi bun, daca se schimba aceste coordonate.

Nu exista cartiere cu feng shui bun in totalitate, nu exista terenuri bune in mod special, si nu exista orientari bune ale caselor, in toti anii in care se construieste.

Daca ai citit despre numerele Gua ( sau Kua) si consideri ca o casa este buna doar pentru ca e orientata catre o directie favorabila, vei avea dreptate, insa partial. Sunt multi alti factori care se iau in calcul cand se face un proiect feng shui pentru casa noua.

Proiectul feng shui va contine niste conditii care au ca scop sa sprijine viata viitorilor locatari. In cazul in care a fost deja achizitionat un proiect pentru casa, si arhitectul va refuza sa faca schimbarile feng shui necesare pentru client, proprietarul nu va putea nicidecum sa beneficieze de stelele cele mai bune ale casei, iar viata sa ar putea sa fie subminata tocmai de cladirea noua in care urmeaza sa se mute.

In cazul unui proiect pentru magazin, se poate intampla ca zona prospera de pe fatada sa fie in lateral; se poate sa fie pe stanga sau pe dreapta, iar daca tu ai usa principala de acces plasata pe mijloc, business-ul tau va merge pe o panta descendenta.

In cazul unui restaurant, plasarea corecta a zonei de gatit si a focului poate stimula mult stelele prosperitatii, dar o plasare incorecta poate stimula si pierderile financiare, imbolnavirea clientilor sau problemele legale.

Diana Roman are o experienta de 15 ani in realizarea proiectelor feng shui pentru case noi, avand si un background ca si inginer proiectant. Pentru asistenta in faza de proiectare a casei tale esti invitat sa programezi o consultatie feng shui la: