Articol scris de Diana Roman, specialist feng shui si astrologie chineza Ba Zi – Cele patru coloane ale destinului

In Ba Zi exista anumite energii numite stele simbolice. Aparitia lor in chartul cuiva indica anumite predispozitii, ce se vor manifesta in viata.

Una dintre ele, numita Poarta Raiului si a Iadului, reprezinta aparitia in harta personala a Cainelui si Dragonului, in piloni alaturati.

Cainele, reprezentat in mitologie de Cerber, cel care pazea sufletele din Lumea de jos, lumea mortilor, are legatura cu tot ceea ce este ocult, ezoteric.

Pe de alta parte, Dragonul este o creatura celesta de la miazazi, care reprezinta intelepciunea venita din cer.

Atat Cainele, cat si Dragonul sunt animale caracterizate de elementul pamant. Intalnirea lor intr-o harta indica atat puteri oculte, cat si o deosebita intuitie, interes pentru ezoterism si chiar pentru feng shui. Multi maestri de feng shui , de arte martiale, portari de fotbal celebri sau practicanti ai altor sporturi ce necesita intuitie si capacitate de anticipare, de previzionare au aceasta intalnire dintre Caine si Dragon in harta personala.

Cele doua animale se afla in relatie de ciocnire, iar ciocnirile pot indica atat conflict si probleme, accidente, cat si schimbari, mutari, miscare, viata agitata ( sport).

Partea negativa este ca aceasta ciocnire Caine – Dragon poate prevesti diabet sau probleme cu glicemia, cu pancreasul. De aceea, cei nascuti in zodia Dragon, in luna, zi sau ora de Dragon trebuie sa aiba o dieta aleasa cu atentie in anul 2018, sa evite dulciurile si carbohidratii si sa consume foarte multi antioxidanti.