Sursa foto: http://abcnews.go.com/International/wireStory/romania-king-michael-ruled-wwii-dies-96-51583609

Acest articol scris de Diana Roman, specialist Ba Zi – Cele patru coloane ale destinului si expert feng shui, are ca scop evidentierea modului in care viata unui om se afla incriptata in coloanele destinului sau. Nasterea, decesul, perioadele favorabile si cele nefavorabile.

Ba Zi -ul nasterii Regelui Mihai

Regele Mihai s-a nascut intr-o zi de Metal Yin/Cocos. Dupa cum se vede insa in coloanele destinului sau, in anul nasterii sale mai exista un pilon identic  de Metal Yin/Cocos, care il reprezinta pe competitorul fratele sau vitreg, Carol Mircea Lambrino, intre cei doi existand nenumarate actiuni in justitie care aveau ca scop retragerea dreptului lui Carol Lambrino de a purta numele de Hohenzollern si de a fi considerat fiu legitim al regelui Carol al  II-lea.

Metalul Yin, Stapanul Zilei nasterii Regelui Mihai este un element care confera un aspect atragator si o piele frumoasa, Cei nascuti in zi de Metal Yin sunt stralucitori, atragatori, rafinati si  preocupati de lux, de viata buna, au bun gust si multe idei creatoare.

In Ba Zi, vorbirea este reprezentata de elementul produs de sine, sau de Stapanul Zilei. Conform ciclului elementelor, metalul produce apa. Dupa cum se poate vedea din Ba Zi-ul regelui, apa lipseste cu desavarsire, motiv pentru care acesta a avut deficiente de vorbire.

Care au fost elementele favorabile ale regelui, si cum arata acestea perioadele bune, de domnie, si perioadele de dizgratie? Iata in continuare elementele care au caracterizat fiecare an din viata regelui, pana la varsta de 84 de ani. Analiza acestora se va face intr-un articol viitor.

Ba Zi-ul decesului Regelui Mihai

Regele Mihai a murit intr-o zi de Foc Yang pe Tigru, in luna  de Metal Yin pe Porc si in an de Foc Yin pe Cocos.

Pentru un barbat, elementul copiilor este elementul care controleaza sinele, Se poate vedea cu acuratete in harta momentului decesului cum langa Metalul Yin ( regele) se afla Focul Yin si Focul Yang, reprezentandu-le pe cele doua fiice ale regelui care il vegheaza, cea mica si cea  mare.

Se poate vedea chiar si  diferenta dintre cele doua fiice: cea mai in varsta, Focul Yang, mostenitoarea titlului regal, este sustinuta de prezenta lemnului ( Tigru), precum si de pilonul orei – Lemn Yang pe  Cal ( Foc). Cea mica, Focul Yin,  este inconjurata de elemente ostile – Metal si  Apa, prezenta ei fiind oarecum trecuta sub tacere ( doar in presa straina se poate citi faptul ca a  existat si o a doua fiica, la capataiul tatalui muribund).

Ziua decesului a adunat multe elemente ostile in jurul regelui: Metalul Yin a fost inconjurat de mult foc, iar focul era foarte puternic- Tigrul din pilonul zilei si Calul din pilonul orei formeaza jumatate de combinatie tripla de foc.

Din punctul de vedere al medicinei chineze, Focul Yang reprezinta inima, iar Focul Yin sangele. Regele a murit din cauza unei forme de cancer a sangelui. Este posibil ca moartea sa fi fost cauzata de un stop cardiac, pentru ca in schita  coloanelor destinului ( imaginea de deasupra)se poate remarca cu usurinta cum Tigrul are trei radacini ascunse: Lemn Yang, Foc Yang si Pamant Yang. Focul Yang reprezentand  inima se afla pe pozitia din mijloc, aceasta pozitie fiind numita si “capcana”.  Cand inima este in capcana, nu mai poate functiona.

Din coloanele destinului unei persoane se pot afla multe mai multe informatii. Vino si tu sa studiezi cu Diana Roman Ba Zi, stiinta descifrarii codului destinului!