articol scris de Diana Roman, expert Ba Zi si feng shui pentru pasionatii de astrologie chineza

Olandezul Wim Hof este o fiinta incredibila, atat prin ceea ce face, cat si prin mesajul motivational pe care il transmite semenilor sai.

Sursa foto: Welt

Vocile conservatoare il considera un aventurier batranel si excentric, si el si-a castigat porecla de ” Iceman” datorita abilitatii sale extraordinare de a rezista la temperaturi extrem de joase. A urcat pe Everest si pe Kilimanjaro imbracat doar in pantaloni scurti si in pantofi. A alergat un maraton in jurul cercului arctic, si a traversat desertul Namibiei fara sa bea un strop de apa. Si-a depasit limitarile propriului corp, si ii motiveaza si pe ceilalti sa faca asta.

Practica pe care o promoveaza Wim Hof se bazeaza pe trei piloni: respiratia – hiperventilatie si saturarea cu oxigen; expunerea la temperaturi extrem de scazute, in bai cu gheata; meditatia.

Pentru ca studiul coloanelor destinului – Ba Zi are la baza natura, temperatura si echilibrul dintre apa si foc, am fost tentata sa studiez harta acestui om extraordinar. Mi-am imaginat ca are o harta cu mult foc, lucru care l-ar ajuta sa reziste la temperaturi scazute. Iata insa ca m-am inselat!

Apa Yin – Gui este cel mai delicat Stapan al zilei. Simbolizeaza ceata, roua, lacrima, ploaia, oxigenul.Prin natura sa grijulie, este capabil sa ii ajute pe ceilalti sa creasca si sa se dezvolte. Acestia vor lasa intotdeauna garda jos in fata Apei Yin.

Are o mare capacitate de constientizare si de adaptabilitate, este foarte sensibil la mediul inconjurator si maleabil.

Apa Yin care sta pe Cocos – Metal Yin sau Resursa Indirecta – il face pe oameni sa aiba acces la resurse, informatii si valori neconventionale, si sa caute perfectiunea.  Ei invata prin experienta , si o vor apuca pe caile  cele mai ciudate si inacceptabile, pentru a-si gasi adevarul si lumina.

Resura Indirecta mai inseamna sanatate si forta vietii. Aceasta Resura Indirecta  reprezentata de Metal – Cocos este sustinuta de Pamant – Dragonul din luna nasterii, ceea ce ii confera acea atitudine de “ nu ma tem de moarte”, pentru ca acesti oameni nascuti in zi cu Resursa Indirecta sunt sustinuti intotdeauna de o mana invizibila care ii ajuta in momentele  mai putin favorabile.

Acest om a  mostenit increderea in sine si suportul de la stramosii sai – Apa Yang din anul nasterii – Porc. De asemenea, are aprobarea si admiratia oamenilor din jur , reprezentati de Apa Yang. De ce ar conta acest lucru? Apa Yin sau picatura de ploaie are nevoie in permanenta de o sursa mare de apa care sa ii asigure circuitul apei in natura, evaporarea. Aceasta sursa mare de apa este tocmai Apa Yang, ascunsa in Porc – ramura pamanteasca din anul nasterii.

Luna nasterii sale – Dragon prezinta o radacina ascunsa de Lemn Yin. Dragonul simbolizeaza un munte acoperit cu vegetatie si cu flori, Lemnul Yin, iar acest Lemn Yin se numeste Eating God si ii ofera creativitate, talent si curaj de a-si expune ideile, atitudine orientata catre viitor si ii sustine  nevoia de perfectiune.

Elementul cel mai vizibil din harta lui este Pamantul, care apare in ambele polaritati, Pamant Yin si Pamant Yang.

Pamantul Yin reprezinta pentru acest om asa-numita “7 Killings” sau putere ucigatoare, care il face neinfricat si foarte curajos.

Pamantul Yang reprezinta pentru el ” Ofiterul”, adica disciplina si controlul.

Resursa sa, Metalul Yin din Cocos se reflecta in doua moduri in ceea ce el a oferit oamenilor, in mesajul sau: Metalul Yin inseamna respiratie, si el a creat o modalitate specifica de respiratie, iar pentru ca Metalul sa poata sa genereze Apa Yin – sinele sau, este nevoie de frig, de temperatura scazuta ( apa cu gheata). In natura, picaturile de apa apar pe metal cand acesta este rece si transpira, in schimb apa se evapora daca temperatura este ridicata.

Temperatura ridicata inseamna Foc, care pentru Stapanul zilei sale reprezinta elementul banilor. El nu este motivat de Foc- bani, ci de apa rece – oamenii, publicul sau care ii acorda increderea, urmand metoda sa.

Sursa foto: wimhofmetod.com

Studiul coloanelor destinului este fascinant , dar nu foarte usor. Daca doresti sa afli mai multe despre aceasta tema, te astept la cursurile noastre sau la o consultatie privata de analiza a coloanelor destinului tau.