Articol scris de Diana Roman, consultant Ba Zi – coloanele destinului si expert feng shui rezidential/business

Conform metafizicii chineze, atunci cand discutam despre noroc trebuie neaparat sa luam in calcul aspectul Ceresc ( Heaven Luck), corelat cu timpul. Pe de alta parte , aspectele legate de Feng Shui sunt corelate cu Pamantul si spatiul.

Adesea am fost intrebata de clienti si de cursanti daca ne putem schimba norocul, soarta.

Conform Ba Zi, fiecare moment considerat ca fractiune temporala are un set de patru coloane ale destinului. Acestea sunt caracterizate de anumite elemente si interpretarea lor poate revela multe informatii. Lucrurile sunt predestinate in mare parte, dar de asemenea exista si alegerile noastre, care pot influenta intr-o anumita masura cursul evenimentelor. Aceste alegeri nu sunt insa nelimitate. Asa cum la sah nu poti face intotdeauna miscari in orice directie si nu poti sari peste oricate patratele ai chef, asa cum la jocurile online nu poti da atacuri folosind orice arme, ci poti alege doar dintr-un sortiment redus, si cand vine vorba de a influenta destinul ai niste posibilitati limitate.

Intotdeauna, ceea ce se intampla la nivel micro sau macro intr-o zona, intr-un oras sau intr-o tara are o explicatie ce tine de spatiu – feng shui si de timp, coloanele destinului.

Am ales ca si studiu de caz incendiul produs la Piatra Neamt saptamana trecuta, pe 14 noiembrie 2020.

Din harta feng shui a stelelor zburatoare ale lunii noiembrie, luna Porcului vedem cum steaua 2 a bolilor, aducatoare de probleme majore legate de domeniul sanatatii, se afla pe Nord Est. Piatra Neamt se gaseste in Nord Estul Romaniei.

Sursa: wofs.com

Analizand coloanele destinului momentului in care s-a produs incendiul, observam urmatoarele:era o zi de Metal Yin pe Cocos, ora de Foc Yin pe Cocos, luna de Foc Yin pe Porc. Elementul cel mai important este ziua, avand ca Stapan al zilei Metalul Yin. Metalul Yin reprezinta respiratia si organele respiratorii, plamanul si pielea, dar si un obiect mic din metal precum un ac de seringa, o injectie. De asemenea, cei doi Cocosi care apar in coloana zilei si in cea a orei reprezinta tot Metal Yin.

Putem observa cum Focul Yin – scanteia, flacara declansatoare a incendiului- a inconjurat si atacat din ambele parti Metalul Yin, simbolizat de bolnavii de Covid- boala a plamanilor si a aparatului respirator.

Pana in acest moment, se crede ca focul a pornit de la un injectomat – un aparat care functioneaza cu electricitate – Foc Yin si fire metalice Metal Yin, care are un ac – Metal Yin si care vehiculeaza lichide – Porc = elementul Apa. Pe de alta parte, Sobolanul din coloana anului 2020 inseamna aer si umiditate, oxigen. Iata cum toate elementele participante la declansarea incendiului apar in harta momentului.

De remarcat ca in aceasta harta nu apare elementul Lemn, deci focul nu a pornit de la lemn, chibrit, tigara. De asemenea, nu apare nici Pamantul, cel care sprijina Metalul si care ar fi putut ameliora situatia.

Atunci cand intalnim doua coloane alaturate ale destinului, ambele continand cand un Cocos, se numeste ca acestea formeaza o penalizare a Sinelui, penalizare ce aduce probleme, suferinte si frustrari datorate unor actiuni facute de noi insine in detrimentul nostru.

Aici intra in joc personajul medicului-erou, cel care a incercat sa salveze pacientii cu afectiuni respiratorii aflati la ATI si in final a suferit arsuri mari ale pielii si probabil si ale cailor respiratorii- penalizarea Cocos-Cocos. Revenind la ceea ce explicam legat de alegeri, intr-adevar medicul a avut de ales, dar alegerile sale au fost limitate: putea fie sa nu intervina, purtand ulterior povara vinovatiei, fie sa se arunce in flacari ca sa incerce sa salveze bolnavii, punandu-si in pericol integritatea fizica.

Revenind la feng shui, in anul 2020 pe Vest se gaseste steaua 9, o stea de Foc vibranta si pozitiva aducatoare de noroc pe termen lung. In schimb, in luna noiembrie pe Vest se gaseste steaua 1, caracterizata de elementul Apa si in legatura cu rinichiul.

Pornind de la Piatra Neamt catre Belgia, se urmeaza directia de Vest ( unghi de 45 de grade, nu o linie dreapta), catre care a fost dus medicul-erou. Doar ca elementele Foc si Apa sunt in conflict, de aceea medicul are in acest moment probleme cu rinichiul, fiind dializat.

Am scris acest studiu de caz pentru a oferi o viziune a metafizicii chineze celor pasionati de feng shui si Ba Zi – coloanele destinului.

In acelasi timp, speram ca articolul sa nu aiba impact emotional negativ asupra familiilor celor afectati de respectivul eveniment.