Articol scris de Diana Roman, consultant feng shui si Ba Zi – coloanele destinului

Din fericire, astazi 04.04.2020 s-a incheiat luna Iepurelui, cu combinatiile sale periculoase de stele dublate. Intr-adevar, steaua anuala 2 a bolilor , aflata in Sud in 2020, s-a intalnit in luna martie cu steaua lunara a bolilor, aflata in aceeasi locatie. Drept dovada, situatia dificila din Italia in ceea ce priveste pandemia.

In acelasi timp, steaua anuala 5 a dezastrelor aflata in Est s-a intalnit in aceeasi locatie cu steaua lunara a dezastrelor, in luna martie, agravand lucrurile. China se afla in Est, in Orient, iar orasul Wuhan este situat nici mai mult, nici mai putin decat in estul Chinei.

Pe langa aceste aspecte negative, din punct de vedere al astrologiei chineze luna martie este luna Iepurelui, iar anul 2020 este an de Sobolan.

Combinatia Sobolan – Iepure mai este numita si dubla penalizare, fiind asociata cu pacaleala, tradare, lipsa de loialitate. Este exact situatia numita ” nici o fapta buna nu ramane nepedepsita”.

In luna martie multi din noi ne-am confruntat cu aceste sentimente; s-a vorbit foarte mult despre manipulare, minciuna, autoritatile au fost acuzate de interese ascunse, s-a discutat despre intoxicare cu gaze, despre extraterestri carora li s-ar fi creat drum liber pentru plimbari nocturne, despre radiatii puternice electromagnetice; cei care isi facusera diferite planuri au vazut cum acestea se naruie: vacante distruse, incertitudine legata de anul scolar si studentesc, amantlacuri intrate in agonie, si cate si mai cate….

Toata lumea s-a simtit pacalita si tradata, indiferent de care parte a baricadei s-a situat.

Statul s-a simtit pacalit, pentru ca medicii care au studiat ani de zile pe banii sai au ” dezertat” cand au dat de greu; medicii s-au simtit tradati, fiind trimisi in linia intai a pandemiei fara echipamente de protectie .

Occidentul s-a pomenit fata in fata cu proprii batrani, cu propria mizerie, cu propriile gunoaie, cu propriile munci grele si prost platite, si fara romanii care indeplineau aceste munci.

Statul roman s-a pomenit cu o adevarata transhumanta a diasporei, care necontribuind cu nimic in ultimii ani la sistemul de sanatate romanesc, s-a intors la vatra cu asteptari, cu drepturi cetatenesti si cu amenintarea pandemica pitita prin trolere.

Cei impinsi sa se intoarca acasa de dorinta de a sarbatori Pastele cu familia s-au pomenit plasati in carantina, departe de familii, in timp ce s-a anuntat ca bisericile vor ramane inchise de Paste.

In timp ce statul a instituit masuri pentru a stopa raspandirea virusului amenintator, minoritatile petrecarete au protestat mai mult sau mai putin pasnic impotriva restrictiilor impuse.

.

Frustrare maxima, in haine de primavara!

In astrologia chineza, luna Iepurelui s-a incheiat pe 4 aprilie, lasand loc lunii Dragonului.

Ce ar putea aduce bun luna Dragonului? La nivel general, ar putea aduce o imbunatarire. De ce? pentru ca problema acestui an este prezenta unor elemente reci si ude: an de Metal Yang pe Sobolan, iar Sobolanul inseamna Apa Yang, cu temperatura rece, de iarna. Metalul Yang in medicina chineza este asimilat plamanului, dar si unui obiect mare din metal. Oare cum a inceput povestea coronavirusului? nu cumva pe un vapor ( Metalul Yang), venit pe mare ( Apa Yang)? Ce lipsea din ecuatie? Pamantul si Focul!!

Luna Dragonului este o luna cu mult Pamant Yang, ceea ce ar trebui sa stabilizeze putin situatia la nivel de sanatate. Metalul Yang- plamanul are nevoie de sustinerea Pamantului pentru insanatosire, dar si de Foc, care sa controleze metalul. Imbunatatirea situatiei se va simti, dar este posibil sa nu fie inca vorba de ceva definitiv, pentru ca focul inca lipseste din harta anului.Pe masura ce avansam catre vara, lucrurile vor fi mai bune pentru ca elementul Foc prinde viata, incepe sa creasca, capata puterea de a controla Metalul , adica problema cu plamanii si cu respiratia.Una dintre cele mai bune luni ale acestui an ar putea fi luna iunie, luna Calului. Calul se afla in relatie de ciocnire cu Sobolanul, si ciocnire inseamna si schimbare sau rasturnare de situatie. Cu siguranta, lucrurile vor lua o turnura pozitiva in mai , iunie si iulie.

Revenind insa la luna Dragonului, aceasta ar putea aduce Romaniei si vesti mai putin bune. Steaua necazurilor si ghinioanelor, 5 de galben zboara in Sud Est in luna Dragonului. Romania se afla in Sud Estul Europei, iar Bucurestiul se afla in Sud Estul Romaniei.

Foto: Grand Master Vincent Koh.

Ce putem face? ne putem ocupa de zonele critice din casele noastre, plasand remedii feng shui.

Pana la sfarsitul lunii ianuarie 2021 este necesar ca in zonele de Sud si Est ale caselor noastre sa evitam sa avem culori calde, nuante de rosu, roz, corai, bordo, si in schimb sa plasam obiecte mari si grele din metal,precum si remedii feng shui simbolice, cum ar fi Pagoda celor cinci elemente metalica, un clopotel de vant cu 6 tije metalice, Wu Lou metalic.

In acelasi timp, trebuie sa ne ocupam si de energiile lunare, pentru a fi protejati cum trebuie. In luna Dragonului ( 4 aprilie -4 mai), recomandarile de mai sus trebuie aplicate si zonelor de Nord si Sud Est: fara culori calde, dar cu obiecte grele din metal auriu si argintiu, nevopsite.

Este adevarat, sunt patru zone critice in casele noastre, dar este mult mai bine sa afli care sunt acele zone ce pot aduce boala si ghinion, sa eviti sa stai acolo prea mult, sa pui remediile necesare, decat sa te prefaci ca nu iti pasa sau ca nu crezi , sperand ca astfel iti vei pastra puterea de a controla evenimentele si vei evita sa pari slab(a) si credul(a).

Iti recomand cu mult drag sa tii cont de aceste recomandari, ca sa te protejezi pe tine si pe cei dragi. Eu fac acest lucru, si stiu ca si tu poti!

Pana atunci, cum faci fata izolarii? ( apropo, steaua bolilor poate aduce si depresie, anxietate, atacuri de panica, viziune alarmista asupra viitorului).

Cea mai buna metoda este sa te ancorezi in prezent. Prezentul este comoara ta cea mai de pret, pe care adesea o lasi sa-ti scape printre degete.

Ramai in prezent! Lasa televizorul! pune ambele picioare pe pamant( pe podea), simte rezistenta si sustinerea pamantului!! Simte cum esti parte din natura si din univers! Nu esti singur! Dar asa cum bulbul unei flori sta singur in pamant pana cand ii vine momentul sa creasca, sa faca frunze, sa se transforme intr-o floare minunata, sa se ridice deasupra solului si sa vada cum ii zambesc celelalte flori, si tu este necesar sa stai acum in ” pamantul” tau, in casa ta care te hraneste si te pastreaza acolo in siguranta, pana cand vei inflori!

Casa ta este acum coconul tau, in care se produce miracolul, metamorfoza ta. La caldurica, la adapost si la odihna. In singuratate si fara perturbari. Este un cadou – timpul pe care il ai pentru tine si cu tine!

Cand va veni timpul, vei iesi de acolo! Ca o floare, ca un fluture…Natura stie intotdeauna cand este timpul. Nu se inseala nicodata! Ai incredere!

Daca ai nevoie de mai multa indrumare feng shui sau Ba Zi, ne gasesti pe:

www.fengshui-studio.ro

la sectiunea Contact.