articol scris de Diana Roman, expert Ba Zi si feng shui

“Cele patru coloane ale destinului” sau Ba Zi este un sistem folosit pentru a constientiza aspecte din viata noastra si pentru a lua decizii mai bune de viitor.

Spre deosebire de astrologia europeana, care are legatura cu planetele si zodiile, astrologia chinezeasca Ba Zi este corelata cu cele 5 elemente si cu natura.

Ba Zi inseamna 8 caractere. Acestea sunt ordonate pe 4 coloane: coloana anului nasterii, numita in limbaj popular ” zodia chinezeasca”, coloana lunii nasterii, coloana zilei si coloana orei nasterii.

Ora nasterii are legatura cu copii, cu proiectele noastre, cu gandurile si conceptiile noastre, cu proiectele, cu angajatii nostri, cu investitiile, cu ultima parte a vietii noastre, batranetea.

Se poate face o analiza a coloanelor destinului chiar si fara ora nasterii, dar va fi putin mai greu sa se evalueze aspectele mentionate mai sus.

Pe de alta parte, exactitatea orei nasterii nu este atat de importanta, pentru ca sistemul chinezesc este mai ” milos”, in sensul ca pilonul orei dureaza de fapt doua ore.

Iata un filmulet care arata cum se pot corela datele si orele din calendarul gregorian cu cel chinezesc:

https://www.youtube.com/watch?v=DWFo1Kb–1A

Exemplu: de la ora 7 la 9 am este ora Dragonului, asa ca ai pilonul orei in Dragon, indiferent daca te-ai nascut la 7.30 sau la 8.20.

Pilonul orei nasterii mai poate indica si calitatea Palatului Casatoriei, acestea fiind invecinate in harta.

Pentru a avea o relatie de cuplu fericita, Palatul Casatoriei trebuie sa fie intact. Orice penalizare, ciocnire sau chiar combinatie cu Palatul Orei poate contamina Palatul Casatoriei, aducand dificultati, blocaje sau chiar singuratate.

Atat Palatul Casatoriei, cat si Palatul Copiilor trebuie sa contina elemente favorabile si stele buna. Stelele singuratatii si stelele artelor sunt considerate de rau augur, iar steaua ” Florii de piersic” in Palatul Orei sotului poate inseamna ca acesta va calca stramb, dupa ce se casatoreste.

Selectia datei si orei nasterii pentru operatia de cezariana are ca scop sa aduca mai multa sustinere in viata si in relatiile personale, o viata mai neteda si cu mai multe oportunitati fiintei care vine pe lume.

Daca vrei sa afli mai multe despre acest subiect, te asteptam la cursurile noastre, iar daca vrei o analiza personala sau o selectie de date, te poti programa aici: