Inceputul de an nu este unul linistit, din punct de vedere feng shui. Desi atunci cand ne uitam in calendar vedem ca suntem in anul 2016, din punct de vedere energetic ne mai aflam pentru inca cinci zile in 2015, Anul Caprei. Iar luna ianuarie este numita luna Bivolului. Capra si Bivolul sunt animale din astrologia chineza care au legatura cu elementul Pamant, si de asemenea se afla in discordie, numita ciocnire. Cand ciocnirile acestea implica elementul Pamant, exista sansa ca in lume sa se produca evenimente neplacute privitoare la pamant. Acestea pot fi legate de granite, reprezentand pamantul ca si teritoriu, sau de drumuri, sosele, tunele, forme de relief, evenimente produse in interiorul pamantului, cum ar fi cutremurele.

 

In anul 2015, energiile feng shui din centrul spatiului, energii numite si stele zburatoare, au avut legatura cu cifra 3, aceasta cifra insemnand cearta, conflict, neintelegere, probleme cu legea. Dupa cum s-a putut vedea, imediat cum a inceput anul 2015 multe personalitati din lumea politica sau din business au avut procese, au fost inchise sau au fost implicate in scandaluri.

Din perspectiva metafizicii chineze, cifra 3 este conectata cu trigrama numita “ Tunet”, interpretata ca si traznet, tunet, explozie, cutremur.

Ultima luna a anului Caprei, luna Bivolului – ianuarie 2016, contine energii identice cu cele ale anului din care face parte, astfel incat cifra 3 din centru este dublata, ridicand la patrat problemele deja existente.

In luna Bivolului au avut loc mai multe incidente: cutremure puternice in Mexic, Alaska, Gibraltar, peninsula Kamceatka; naufragii ale vaselor si ambarcatiunilor care transporta migranti; eruptii ale vulcanilor Shiveluch din Kamceatka si Kilauea din Hawaii, atacuri in taberele de refugiati.

Pentru a ne bucura de o perioada mai buna, va trebui sa mai avem putina rabdare, pentru ca nici luna Tigrului – februarie 2016 nu va fi scutita de evenimente. Tigrul se ciocneste cu Maimuta anului 2016, iar stelele din centrul grilelor se dubleaza de asemenea, prevestind probleme cu sanatatea si accidente.

Desi la nivel personal nu putem salva restul omenirii si nici nu ne putem feri de cataclismele naturale, ceea ce putem face este sa ne protejam utilizand remedii feng shui de protectie personala si pentru casa. Cateva remedii generale ar fi purtarea in luna Bivolului a unei imagini cu un Sobolan sau un soricel, iar in luna februarie va fi necesar sa ne protejam cu un Mistret sau un purcelus.

Articol scris de Diana Roman, consultant feng shui si specialist Ba Zi – Cele patru coloane ale destinului.