Articol scris de Diana Roman, expert feng shui rezidential/business si specialist Ba Zi , Cele patru coloane ale destinului

Arta feng shui se bazeaza atat pe metode sofisticate de calcul, cat si pe constatari si recomandari ce tin de bunul simt.

Privitor la casele care nu se vand de ani de zile, feng shui ne poate da multe explicatii, si cateva solutii. Uneori solutiile nu sunt usor de aplicat, in special din cauza membrilor familiei sau a vecinilor, dupa cum se va vedea in exemplul urmator: de curand am fost solicitata pentru o evaluare feng shui si  actualizarea energiilor  2018 Anul Cainelui de catre o clienta mai veche. Aceasta clienta detine o casa foarte frumoasa, si care are un feng shui destul de bun, ce stimulaza prosperitatea. Pentru ca  i-a mers bine din punct de vedere financiar, clienta mea a considerat acum ceva vreme  ca ar fi momentul pentru o schimbare: vinderea casei respective si construirea alteia,care sa aiba un scor feng shui mai ridicat.

Desi casa respectiva ar putea fi visul multora, prin locatie, suprafata generoasa, aranjament interior, pret corect, totusi  cumparatorul intarzie sa apara. De ce?

Am incercat sa ma pun in rolul potentialului cumparator si sa simt ce mi-ar inspira casa, la o eventuala vizionare.

Prima impresie puternica a fost cea de la intrarea in curte: poarta de acces este facuta din fasii taioase din metal, asemanatoare unor sabii aliniate una langa cealalta, iar partea de sus a gardului este plina de tepuse.

Aceste aspecte creeaza vizitatorului un sentiment neplacut de agresiune, desi celui care locuieste in interior ii poate da senzatia ca este aparat, protejat de intrusi.

Pentru ca prima impresie conteaza intotdeauna, la nivel constient sau nu, cei care au venit la vizionare au apreciat casa, dar nu au luat decizia de cumparare.

Ce ar fi de facut?

Cel mai util ar fi sa se inlocuiasca poarta, dar acest lucru nu este posibil, pentru ca exista mai multi proprietari in cladire, care nu-si dau acordul pentru ca gardul a fost foarte scump.

In al doilea rand, se poate opta pentru remodelarea portii, in asa fel incat in ” tepusele” din varf sa se infiga obiecte sferice sau de forma infinitului, in jurul carora energia sa curga lin si prietenos, iar ” sabiile” verticale pot fi mascate printr-o impletitura din sfoara, care sa le mascheze in totalitate, sau printr-un panou care sa fie atasat de poarta.

Un alt aspect este legat de material si culoare: poarta este din metal maro, iar culoarea maro corespunde elementului pamant, care creste puterea ( taioasa in acest caz) a metalului. Pentru a reduce metalul se poate folosi elementul apa, care inseamna nuante de negru si albastru, turcoaz. De asemenea, lemnul este elementul controlat/taiat de metal, dar atunci cand o lama de metal taie lemn, ea in timp se toceste, deci nu mai are atat de multa putere. Forma asociata apei este cea ondulata, deci niste fasii de sfoara ( lemn) impletite fata/spate si eventual vopsite cu accente de albastru /turcoaz/negru ar purea face minuni .

Pe timp de vara, poarta se poate acoperi cu plante cataratoare adorabile.

.

 

O alta solutie, ceva mai ingenioasa  ar fi ca intre ” sabii” sa se fixeze niste tuburi  transparente pline cu apa, in care sa se puna flori taiate, sau  pline cu pamant, in care sa se aranjeze plante care sa creasca pana cand depasesc nivelul tepuselor.

 

Daca ai si tu probleme cu gasirea unui cumparator, poti sa ma contactezi pentru a programa o consultatie feng shui.

www.fengshui-studio.ro