articol scris de Diana Roman, expert feng shui residential/business

A locui intr-un spatiu restrans nu inseamna ca trebuie sa sacrifici designul sau sa renunti la un bun feng shui.

In Statele Unite, “ tiny house movement” este o miscare sociala si arhitecturala care incurajeaza traiul simplu si natural in case foarte mici. Uneori, aceste case sunt plasate in curtea casei principale si au functia de home office, de casa de oaspeti sau de primire a copiilor intorsi acasa. Pe de alta parte, aceste casute au devenit foarte populare dupa dezastrul produs de uraganul Katrina, care a lasat multi oameni fara un acoperis deasupra capului. Si nu in ultimul rand, a locui intr-o casuta mica ar putea deveni la fel de trendy precum a conduce un Smart.

Recomandari feng shui pentru casele si apartamentele foarte mici:

Gaseste pozitia de comanda! In general, ea se afla pe diagonala fata de usa principal,  confera siguranta si control fizic sau vizual asupra spatiului. Aranjeaza mobilierul, obiectele de decor si corpurile de iluminat astfel incat sa subliniezi pozitia de comanda.

pozitia de comanda birou

 

Scapa de inghesuiala si dezordine! Depozitarea pe verticala este o idée salvatoare in cazul spatiilor mici. Presiunea daturata dezordinii si inghesuielii se va traduce in lipsa de chef, inertie si stres.

depozitare sub scara

Foloseste oglinzi si arta panoramica/trompe l’oeil! Ele pot da senzatia de spatiu marit.

Pastreaza intrarea libera! Nu inghesui aspiratorul, rolele juniorului, litiera pisoiului si papucii pufosi in zona intrarii, pentru a lasa culoar liber energiei, ca sa intre in casa si sa hraneasca toate colturile !

Purifica si energizeaza spatiul tau prin energia sunetului. Foloseste zilnic clopotei sau un bol tibetan!