Anul 2016, Anul Maimutei, va aduce in centrul grilelor energetice steaua 2 a bolilor. Bolile ar putea afecta in special copiii, femeile insarcinate si persoanele slabite. Tot steaua 2 este responsabila si cu starile de tristete si deznadejde, tendinta catre obezitate, insomnia, pierderile de sarcina.

Recomandari: in primul rand este absolut necesar sa se elimine din centrul casei obiectele de culoare rosie, roz, corai, bordo, precum si cristalele, ceramica, portelanul. Atentie la covoarele din living, unde se afla in general centrul casei!

Remedii generale: in centru este bine sa avem decor in nuante de alb, gri, auriu, argintiu, obiecte fabricate din metal nevopsit, nelacuit, de culoare argintie sau aurie: tavi, tipsii, fructiere, vaze etc.

Remedii feng shui: Wu Lou metalic, amuleta din snur negru cu 6 monede, Buddha Medicinei ( daca acest simbol isi gaseste rezonanta in inima fiecaruia).

Stelele favorabile se vor afla in Est, Sud Est si Sud Vest.

Steaua 1 se va afla in Sud Est. Este o zona in care se pot desfasura activitati creative sau care pot aduce succes pe termen foarte luna.

Recomandari : de evitat in Sud Est ceramica, portelan, obiecte din cristal, precum si plante in exces.

Recomandari generale: in zonele linistite, de dormit, se vor pune obiecte de decor frumoase din metal, iar in zonele mai active se pot folosi clopotei de vant metalici si obiecte in miscare.

Recomandari feng shui: bannerul victoriei, testoasa dragon cu Ru Yi.

Steaua 9 se va afla in Est si poate sprijini activitatile care necesita dinamism si entuziasm. Atentie insa la energiile permanente ale casei tale, rezidente in sectorul estic. Daca energia permanenta este steaua 2 sau steaua 5, influenta anuala le va amplifica si este necesar sa iei masuri!!!Pentru calculul energiilor rezidente trebuie sa urmezi cursuri de specialitate la nivel avansat sau sa soliciti ajutorului unui specialist.

Recomandari generale: de evitat in Est excesul de apa, metal si pamant reprezentat prin cristale, obiecte din ceramica, portelan. Bineinteles ca aceste recomandari se pot schimba in functie de particularitatile energetice ale spatiului.

Recomandari feng shui: imagini cu 9 inimi, 9 flori sau 9 pasari. Poti folosi si placa celor 9 dragoni, cu conditia sa nu ai in chartul personal, in nici una dintre coloanele destinului sau norocului un Caine sau un alt Dragon.

Steaua 8 se va afla in Sud Vest si va intari norocul femeilor mature si al mamelor. Asa cum se poate vedea deja, exista proiecte de lege care urmeaza sa fie votate la inceputul anului Maimutei si care vor oferi avantaje suplimentare mamelor aflate in concediu de maternitate.

Aceeasi atentionare de la steaua 9 este valabila si la steaua 8! Energia prospera se poate activa cu apa in miscare ( fantana sau acvariu), cu obiecte rosii sau cu metal, in functie de chartul natal al  casei. Folosirea elementului nepotrivit poate aduce ghinion, in loc de noroc!

Recomandari feng shui: vasul bogatiei, corabia bogatiei, amuleta cu 8 monede, cu lingouri sau pepite, orice alt obiect care pentru tine simbolizeaza prosperitatea.

Steaua 5 de galben se va afla in Nord Est si aceasta locatie va deveni extrem de nenorocoasa pana in februarie 2016.

Recomandari generale: de evitat obiecte de culoarea rosie, roz, grena, corai, oranj intens, care intensifica energia necazurilor, precum si plantele care o irita si o vor face sa porneasca la atac.

Recomandari feng shui: clopotel de vant metalic cu sase tije, Pagoda celor cinci elemente din metal, Kalachakra Stupa din metal, Pilon cu sutra inimii din metal, Dorje din metal.

Steaua 3 a certurilor si conflictelor se va afla in Nord Vest. Poate aduce litigii, procese, neintelegeri legate de clauze contractuale.

Recomandari generale: de evitat detalii de apa si plante, precum si obiecte zgomotoase, aer conditionat, ventilator, copiator.

Recomandari feng shui: decor in nuante de rosu daca acesta nu contravine recomandarilor specifice casei tale, sfera de foc Ksitigarbha, mar cu cristale si simboluri norocoase.

Steaua 7 a tradarii, scandalului, agresivitatii si furtului se va afla in Nord in 2016, inlocuind norocosul 8 care a binecuvantat sectorul de Nord in 2015 Anul Caprei.

Recomandari generale: fara cristale si ceramica, fara obiecte metalice in exces.

Recomandari feng shui: un bol cu apa limpede si cu 3 tije proaspete de bambus, remediul cu rinocer si elefant albastru.

Steaua 6  se va afla in Sud si ea este controversata, putand atrage atat norocul nobililor, cat si probleme legale. Efectul ei este conditionat de semnificatia energiilor permanente ale casei in Sud.

Remedii traditionale: bol cu apa si 3 tije de bambus, plante.

Remedii feng shui simbolice: sceptrul puterii Ru Yi, sigiliul ceresc, amuleta cu 6 monede .

Steaua 4 se va afla in Vest si poate atrage anturaj, petreceri, interes pentru studiu, succes academic, dar si ceva mai multa activitate in plan sexual. Efectele ei sunt duale.

Remedii generale: imagini cu grupuri de prieteni pentru a atrage activitate sociala, imagini de cuplu pentru planul sentimental, imagini citadine cu turnuri pentru a intari succesul academic.

Remedii feng shui: pagoda invataturii, ratuste mandarine, semnul dublei fericiri.