Articol  nou scris pentru tine de Diana Roman, specialist feng shui, consultant Ba Zi coloanele destinului

 

Anul Cocosului de Foc Yin 2017 este caracterizat de Foc Yin pe Metal Yin. Intre Foc si Metal, din punct de vedere feng shui exista o relatie dizarmonioasa, de control, distrugere.

                                                                                                                                                                                                                                 Atunci cand cineva incearca sa te controleze, sa-ti limiteze libertatea si sa te agreseze, ai tendinta naturala de a deveni agresiv pentru a te apara.

In mod similar, energia anului 2017 va fi caracterizata de agresiune si violenta. Este posibil sa apara confruntari si revolte. Totusi, aceste aspecte vor fi mai blande decat in 2016. Anul Maimutei 2016 a fost caracterizat de Foc Yang si Metal Yang, elemente foarte puternice. Elementele yin ale anului 2017 nu vor avea aceeasi tarie, existand loc pentru discutii, intelegeri si acorduri.

Focul Yin este  asimilat in feng shui si in astrologia chineza cu o lumanare, o flacara sau cu sangele.

  

Metalul Yin reprezinta un obiect din metal de dimensiuni mic: un cutit, un bisturiu, un ac, un glont, o bijuterie, un dinte, un instrument muzical. Mai are legatura si cu frumusetea, cu pielea, sanii si respiratia.

              

Cocosul mai reprezinta un animal al iubirii, numit Floarea iubirii, precum si o stea academica, responsabila cu studiul, cu descoperirile stiintifice si cu creatiile artistice.

Din punct de vedere al stiintei Ba Zi, Cele patru coloane ale destinului, istoria se repeta la fiecare saisezi de ani. De aceea, anul 2017 va avea elemente similare cu 1957 si cu 1897, ambii fiind ani de Foc Yin pe Cocos.                                                                                                                                                                                                   Iata cateva evenimente au avut loc in 1897:  Marcel Proust s-a duelat cu pistolul, a izbucnit razboiul dintre Grecia si  Imperiul Otoman, Franta si Marea Britanie au semnat tratate de pace cu Abisinia, Thomas Edison si-a patentat kinetograful, au avut loc premierele ” Cyrano de Bergerac” la Paris, ” Ucenicul diavolului” de George Bernard Shaw la New York si ” Dracula” la Londra, s-a deschis galeria Tate Gallery, iar la Bucuresti au izbucnit violente de strada impotriva evreilor. In 1957 au avut loc mai multe teste nucleare ( URSS si Marea Britanie), au avut loc batalii sangeroase la Havana, Cuba, John Lennon si Paul McCartney  au cantat pentru prima oara impreuna la un dineu organizat de biserica, a fost descoperit elementul chimic Nobelium, Ingrid Bergman si Kirk Douglas au obtinut Globul de Aur, a fost descoperita legatura dintre fumat si cancerul pulmonar, are loc la New York premiera “Poveste din cartierul de Vest”, sunt lansati primii sateliti artificiali al Pamantului Sputnik I si II ( Sputnik II a fost lansat pe 30 octombrie, in luna Cainelui, avand la bord catelusa Laika), cvintetul Miles Davis a debutat la Carnegie Hall, au avut loc schimburi de focuri la granita dintre Turcia si Siria, s-a infiintat Comunitatea Economica Europeana prin Tratatul de la Roma.                 Iata deci multe evenimente legate de arta, decoperiri stiintifice, dar si de violenta, razboaie, tratate de pace si intelegeri economice.

Biroul de consultanta feng shui si astrologie chineza Ba Zi Feng Shui Studio impreuna cu Diana Roman, expert feng shui rezidential/business iti doresc un an al Cocosului presarat numai cu iubire, pace, belsug si noroc!